Smartbill sau FGO? Analiza între cele două programe de facturare

Smartbill sau FGO? Analiza între cele două programe de facturare, caracteristicile lor, interfața, prețuri și suportul tehnic.

A trecut perioada în care făceai facturi în Excel sau, și mai rău, fizic pe facturi tipizate.

În 2024 avem multe variante de programe de facturare care pot fi instalate pe laptop, le poți accesa de pe browser sau le poți descărca ca aplicație pe dispozitivele smart.

Bătălia în acest an continuă între cei mai populari programe de facturare, respectiv Smartbill și FGO.

Deoarece nu promovăm direct niciunul dintre aceștia, amintim că pe piața din România, mai ai și alte variante precum:

  • Oblio.eu, cu un număr impresionant de peste 40,000 utilizatori și varianta gratuită (3 facturi lunar);
  • Factureaza.ro, care nu rămâne în urmă, ba din contră conduce cu peste 50,000 utilizatori;
  • CIEL și SAGA, care la bază sunt programe de contabilitate.

În acest articol ne vom concentra pe Smartbill sau FGO, ca programe de facturare, în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia.

Caracteristici Smartbill si FGO

Caracteristicile pe care o sa le discutam in continuare se axeaza pe simplitate, accesibilitate, preturi si suport tehnic.

Simplitate

Ambele programe au o interfață prietenoasă și intuitivă, perfectă pentru toți utilizatorii, inclusiv pentru cei care nu sunt la fel de familiarizați cu programele de facturare.

Accesibilitate

Ambele programe pot fi accesate atât de pe laptop, cât și de pe dispozitive mobile, permițând utilizatorilor să emită facturi oriunde și oricând au nevoie.

Preturi

FGO oferă abonamente la prețuri mai competitive decat Smartbill cu un numar nelimitat de facturi emise. Aspect care in 80% din cazuri se potriveste mai bine pentru firmele mici si mijlocii.

Zona de pachete si preturi Smartbill si FGO, le vom detalia mai jos.

Suport tehnic

Ambele programe asigură un suport tehnic competent și asistență pentru utilizatori.

Când vine vorba de caracteristici, Smartbill și FGO sunt foarte asemănători și competitivi. Motiv pentru care întâlnim deseori întrebarea „Smartbill sau FGO?”.

Pachete si preturi pentru fiecare

Pachetele și prețurile se actualizează în timp în funcție de nevoile clienților, situația microeconomică și alte aspecte.

Din acest considerent, nu vom compara fiecare pachet în detaliu, ci vom lua în considerare cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de facturare pentru un PFA sau un SRL, cu cel mai mic pachet oferit de Smarbill si FGO.

SmartbillFGO
Numar documente30 documenteNelimitat
Numar utilizatori13
Integrare SAGADADA
Documente PersonalizabileDADA
Aplicatie mobilDADA
Facturare recurentaNUDA
E-FacturaDADA

Observăm mici diferențe în pachetele cele mai mici oferite, însă o analiză detaliată din partea dumneavoastră este necesară deoarece mai sunt și alte aspecte care pot conta în activitatea pe care o desfășurați, cum ar fi:

  • Integrarea cu un procesator de plată;
  • Integrarea cu platforme de magazin online;
  • Gestiunea digitalizată;
  • Automatizarea documentelor.

Prețurile ca valoare absolută sunt similare, cu o diferență de doar câțiva lei lunar. Nu am considera că prețul în acest caz ar trebui să fie un factor de decizie major.

Smartbill sau FGO? Alegerea finala

Am lucrat cu ambele programe de facturare și le pot recomanda pe amândouă cu încredere în funcție de firma și nevoile pe care le are.

Mai precis, în afară de primul pachet la ambii furnizori, ar trebui să vă uitați și la celelalte pachete, deoarece:

  • Poate aveți acum nevoie de alte funcționalități, care nu sunt incluse în baza unui program de facturare;
  • Poate veți avea nevoie într-un timp scurt sau mediu și schimbarea la acel moment poate fi deranjantă.

Dacă reluăm cele menționate mai sus, caracteristicile și pachetele sunt similare.

Puteți alege să încercați Smartbill, deoarece primele 30 de zile sunt gratuite.

De asemenea, nu uitați că această întrebare poate fi adresată și contabilului dvs., care ar trebui să vă sfătuiască cât mai bine, deoarece el cunoaște firma sau, dacă sunteți la începutul colaborării, are mai multe detalii despre activitatea dvs. decât putem lua noi în considerare în acest articol.

Nu ne oprim aici! La cererea vizitatorilor continam cu Oblio vs Smartbill.

Oblio vs Smartbill?

CaracteristicăOblioSmartBill
Integrare cu software de contabilitateIntegrare cu Saga, WinMentor, Ciel pentru exportul datelor​Integrare cu multiple sisteme de business, flexibilitate mare​​
Funcționalități e-FacturaSuport pentru trimiterea automată și manuală a e-Factura către SPV​Compatibilitate cu cerințele locale și internaționale privind facturarea
Funcționalități generaleEmitere facturi, proforme, chitanțe, plăți, gestiune curs valutar, reduceri, facturi recurente​Gestionare facturi, stocuri, clienți, avize, operare în valută, facturi recurente​
Securitatea datelorAutentificare multi-factor, criptare avansată, servere cloud sigure​Criptare date, back-up zilnic, conformitate cu standardele de securitate
Interfață și utilizareInterfață intuitivă și ușor de utilizat​Interfață modernă, ușor de folosit, compatibilitate cu dispozitive mobile​
Suport tehnicSuport tehnic detaliat și ajutor interactivSuport tehnic robust și echipă dedicată de specialiști​
Accesibilitate și mobilitateDisponibil de oriunde, accesibil de pe orice dispozitiv​Acces din orice locație datorită sistemului cloud-based​
Perioada de probăProbă gratuită de un an​​Probă gratuită disponibilă, detalii pe site-ul oficial​
Popularitate și recenziiRecenzii pozitive pentru ușurința în utilizare și funcționalitățile oferite​Considerat lider de piață în România, recenzii excelente pentru performanță și suport​

Principalul avantaj al Oblio în comparație cu SmartBill este anul gratuit de probă, după care costul abonamentului este redus.

Ambii furnizori sunt competitivi, având un număr impresionant de clienți satisfăcuți.

Evaluarea funcționalităților specifice și testarea ambelor platforme poate ajuta la identificarea soluției ideale pentru afacerea ta.