Codul CAEN 1039 include:
- fabricarea alimentelor care constau în principal din fructe sau legume
- conservarea fructelor, nucilor sau legumelor (de exemplu: congelare, uscare, liofilizare, uscare prin radiații infraroșii, imersie în ulei sau oțet, conservare în borcane, presiune înaltă, temperatură înaltă)
- fabricarea produselor alimentare din fructe sau legume
- fabricarea gemurilor, marmeladelor și jeleurilor de masă
- decojirea, curățarea și prăjirea nucilor
- fabricarea alimentelor și pastelor din nuci
Codul CAEN 1039 exclude de asemenea:
- fabricarea alimentelor preparate perisabile din fructe și legume, de exemplu:
- salate; salate mixte, ambalate
- legume curățate sau tăiate
- tofu (brânză de soia)
Codul CAEN 1039 exclude:
- fabricarea sucurilor de fructe și legume, vezi 1032
- fabricarea făinii sau a măcinatului din legume leguminoase uscate, vezi 1061
- conservarea fructelor și nucilor în zahăr, vezi 1082
- fabricarea preparatelor din legume, vezi 1085
- fabricarea concentratelor artificiale, vezi 1089