Calculator tarife contabilitate

Calculator tarife, contabilitate SRL și PFA, actualizat pentru servicii contabile în 2024. Calculează-ți singur tariful de contabilitate.

Rezultat calcul servicii contabile

Număr total de documente
0 lei
Tarif contabilitate
0 lei
Salarizare & resurse umane
De la 30-45 lei/angajat**
Consultanță fiscală
Inclus***

*Calculatorul de tarife pentru serviciile de contabilitate ia în considerare doar numărul de documente. Rezultatul calculului determină un tarif minim care poate fi perceput de către un expert contabil sau o firmă de contabilitate pentru serviciile prestate.

**Tarifele pentru serviciile de salarizare și resurse umane variază în funcție de numărul de angajați. În general, pentru firmele cu capital românesc care au până la câțiva zeci de angajați, tariful estimativ se situează între 30 și 45 de lei per angajat. Totuși, pentru companiile mai mari și/sau corporații, tarifele sunt calculate în funcție de mai mulți indicatori și necesită o evaluare individuală.

***De obicei, serviciile de consultanță fiscală sunt incluse în tariful de contabilitate oferit de firmele specializate pentru o anumită cantitate de ore de consultanță. În mod separat, tariful pentru o oră de consultanță fiscală începe de la 200 de lei.

Calculator tarife contabilitate, cum este configurat

Calculatorul ia în considerare documente de bază pentru prelucrare:

  1. Facturile emise și primite, care constituie în general majoritatea documentelor procesate. În vederea optimizării costurilor, se recomandă consolidarea acestora atunci când este posibil și nu afectează fluxul de numerar al firmei.
  2. Numărul de chitanțe emise sau primite, care poate fi redus prin utilizarea plăților prin ordin de plată.
  3. Numărul de bonuri, în special cele de combustibil, care pot fi înlocuite cu 1-2 facturi lunare în cazul abonamentelor la furnizorii de combustibili.
  4. Numărul de extrase de cont bancar, unde se recomandă colaborarea cu băncile mari pentru a facilita importul simplu în contabilitate.

Alte aspecte care trebuie luate în calcul includ

  1. Servicii, comerț sau producție? În cazul producției, tarifele de contabilitate sunt mai ridicate, deoarece implică un număr mai mare de tipuri de documente prelucrate și un volum total semnificativ mai mare.
  2. Plătitor de TVA sau nu? Dacă da, atunci trebuie luate în considerare depunerea declarațiilor lunare și alte obligații specifice pentru plătitorii de TVA.
  3. Activitate normală sau cu risc? În cazul în care există riscuri asociate activității, acestea se reflectă în tariful de contabilitate, întrucât firma de contabilitate trebuie să aloce resurse suplimentare pentru gestionarea acestora.

Calculatorul de tarife de contabilitate reprezintă o unealtă esențială pentru înțelegerea unui tarif de pornire pentru firma dvs., luând în considerare parametri specifici.

Pentru a obține un calcul precis al tarifelor pentru serviciile de contabilitate, este recomandabil să intrați în contact cu o firmă specializată în domeniu.

Vă sugerăm să efectuați o cercetare detaliată și să solicitați oferte de la mai multe firme pentru a putea obține o medie a tarifelor practicate.