Tarife contabilitate 2024 – Pret contabilitate SRL și PFA în 2024

Tarife contabilitate 2024 – Pret contabilitate SRL și PFA în 2024, in marile orase precum Cluj, Bucuresti, Iasi, Timisoara și Sibiu.

Știați că în anul 2023, numărul contabililor autorizați de către CECCAR a fost de 4,050, iar numărul cabinetelor (firmelor) de contabilitate active (cu viza) a fost de 1,644.

Având în vedere acest număr și istoricul, putem observa o medie de 5 firme (SRL/PFA/II) la un contabil/cabinet de contabilitate. Poate v-ați gândit dacă tariful de contabilitate pentru SRL-ul sau PFA-ul deținut este adecvat.

În acest articol vom vedea care sunt tarifele de contabilitate 2024 practicate de contabili sau cabinetele de contabilitate, din marile orașe.

Tarife contabilitate 2024

Cu debutul anului 2024, asistăm la numeroase modificări fiscale care au impact asupra mediului de afaceri.

Contabilii și cabinetele de contabilitate nu scapă de aceste schimbări, iar tarifele de contabilitate reflectă această tendință ascendentă.

Este important să reiterăm că tarifele de contabilitate pentru SRL, PFA sau II sunt calculate având în vedere următoarele criterii:

 • Volumul lunar de acte al clientului;
 • Activitatea principală și activitățile secundare desfășurate;
 • Numărul de angajați și punctele de lucru implicate;
 • Statutul de plătitor de TVA, implicarea în achiziții EORI, importuri și exporturi.

Aceste elemente constituie factori cheie care influențează tarifele practicate de contabili și cabinetele de contabilitate în noul context fiscal și economic al anului 2024.

Tarife Contabilitate SRL, PFA în București-Ilfov, Cluj, Timișoara și Sibiu

Este deja cunoscut faptul că București-Ilfov este centrul de atracție al investițiilor și creșterii economice, fiind considerat hub-ul corporațiilor din România, aspect care contribuie la ridicarea nivelului de trai în zonă.

În același timp, Cluj, Timișoara și Sibiu urmează această tendință și se numără printre regiunile cele mai avansate din țară, având o prezență semnificativă a companiilor multinaționale și a sectoarelor industriale puternice.

Această dezvoltare economică intensă poate duce la o creștere a cererii de forță de muncă calificată în aceste regiuni, ceea ce determină o creștere a salariilor medii.

În aceste orașe, ne așteptăm să găsim tarife de contabilitate printre cele mai ridicate, reflectând nivelul crescut al activității economice și al cererii de servicii profesionale în domeniul contabilității.

Iată câteva exemple de tarife de contabilitate Cluj si Bucuresti:

 • Pachet XS: 40 euro pe lună, fără angajați și cu un maxim de 20 de documente lunar.
 • Pachet S: 60 euro pe lună, cu 2 angajați și până la 60 de documente lunar.
 • Pachet M: 100 euro pe lună, cu 4 angajați și până la 120 de documente lunar.

Aceast exemplu a fost preluat de pe nuamcontabil.ro, un cabinet contabil ce furnizează servicii de contabilitate în marile orașe.

Tarife contabilitate 2024, de la 200 de lei pe lună

În România, un tarif de contabilitate care începe de la 200 de lei este considerat normal sau chiar avantajos în momentele în care ai nevoie de ajutorul unui contabil competent.

În marile orașe, precum am menționat anterior, tarifele pot fi mai ridicate, însă există opțiuni de pornire sau mai multe variante în funcție de factorii explicați la începutul articolului.

Conform calculatorului de tarife de contabilitate de pe site-ul tarifecontabilitate.ro, ne putem aștepta la următoarele tarife:

 • Pentru mai puțin de 80 de documente, prețul începe de la 200 de lei;
 • Pentru mai puțin de 300 de documente, prețul începe de la 350 de lei;
 • Pentru mai puțin de 600 de documente, prețul începe de la 750 de lei;
 • Pentru mai puțin de 800 de documente, prețul începe de la 900 de lei;
 • Pentru peste 800 de documente, vorbim de mai mult de 1000 lei pe lună.

Documente = facturi emise, facturi achiziții, chitanțe, bonuri, pagini extrase de cont.

Pret contabilitate PFA și Întreprindere Individuale 2024

PFA-urile și Întreprinderile Individuale (II) beneficiază de preturi reduse pentru serviciile de contabilitate, datorită nivelului mai scăzut de complexitate și volumului mai mic de lucru pentru un contabil, în comparație cu un SRL.

Dacă ai o activitate cu un grad redus de complexitate și obții venituri suplimentare în afara locului de muncă, este important să iei în considerare opțiunile între înființarea unui SRL, a unui PFA sau a unui II.

Din această perspectivă, înființarea unui PFA sau a unui II este mai avantajoasă atâta timp cât rămâi sub norma de venit, deoarece pretul de contabilitate poate fi:

 • 0 lei, dacă îți gestionezi singur contabilitatea;
 • un tarif redus, începând de la 100 de lei pe lună.

Dacă ți-a fost de folos acest articol și înțelegi mai bine care sunt tarifele de contabilitate în 2024, dă un share și ne vei ajuta să creăm tot mai multe articole ca acesta.