Cod CAEN 1051 – Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor

Codul CAEN 1051 include:

  • fabricarea laptelui proaspăt lichid, pasteurizat, sterilizat, omogenizat și/sau tratat termic ultra
  • fabricarea băuturilor pe bază de lapte
  • fabricarea smântânii din lapte proaspăt lichid, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
  • fabricarea laptelui uscat sau concentrat, îndulcit sau nu
  • fabricarea laptelui sau smântânii în formă solidă
  • fabricarea untului
  • fabricarea iaurtului
  • fabricarea brânzei și a brânzei de vaci
  • rafinarea și maturarea brânzei
  • fabricarea zerului
  • fabricarea caseinei
  • fabricarea produselor lactate fără lactoză

Codul CAEN 1051 exclude de asemenea:

  • fabricarea kefirului de lapte
  • fabricarea lactozei și a siropului de lactoză

Codul CAEN 1051 exclude:

  • producția de lapte crud de oi, capre, cai, măgari, cămile etc., vezi 0143, 0144, 0145
  • producția de băuturi dietetice pe bază de lapte, vezi 1086
  • producția de formule pentru sugari pe bază de lactate, vezi 1086
  • fabricarea laptelui non-lactat (de exemplu, lapte pe bază de plante) și a substitutelor de brânză, vezi 1089
  • fabricarea kefirului de fructe și a kefirului de apă, vezi 1103

Ai nevoie de servicii de contabilitate?

Află mai multe despre serviciile noastre de pe pagina Servicii Contabilitate sau contactează-ne pentru detalii și oferte personalizate:

📩 Email: [email protected]

📞 Telefon: 0750 257 271

Formular cerere oferta